Hvad koster en professionel hjemmeside?

Rune
Denne artikel er skrevet 05/07/2018 af
Rune

Ja, hvad koster en hjemmeside egentlig? Det kræver en længere beskrivelse af dine ønsker og tanker for at kunne svare på det, så derfor har jeg skrevet dette blogindlæg. Her kommer vi stort set hele vejen rundt omkring de forskellige områder, som vi alligevel skal tale om på et eventuelt møde for, at kunne give et tilbud.
 
Du ønsker sikkert også at få det besvaret, så lad os komme igang!
 
Du kan allerede nu læse om hvordan vi kan hjælpe med en hjemmeside til dig, eller du er meget velkommen til at kontakte os her eller se vores referencer.
 

 
Indholdsfortegnelse:

Hvad er formålet med din hjemmeside?
Skabelon hjemmeside eller design fra bunden?
Hvad koster en skabelon hjemmeside?
Hvad koster en hjemmeside fra bunden?
Hvorfor koster hjemmesider over 100.000 kr?
Søgemaskineoptimering (SEO) kræver arbejde
Anvend en professionel fotograf
Tekstforfatning gør en forskel
Husk sikkerheden på din hjemmeside!

 

 

 

Hvad er formålet med din hjemmeside?

Inden du overhovedet går igang med din hjemmeside, skal du overveje hvad formålet er med din hjemmeside. Det bør være ret indlysende…nemlig at sælge dine produkter eller ydelser?

Men sådan er det sjældent i dag desværre, med mindre du sælger dine produkter eller ydelser til den billigste pris i din branche?

Men det gør du vel ikke?

Det handler heller ikke om dig og din virksomhed.

Det handler om hvilken udfordringer/problemer du løser for dine besøgende. De kommer med alt sandsynlighed fra Google, Facebook eller andre steder hvor du har optimeret din online markedsføring. Når de så besøger din hjemmeside, så kommer de fleste besøgende, fordi de søger svar på et spørgsmål. Her skal du kunne bygge hjemmesiden op, så du med alle midler kan besvare de spørgsmål der kan være forbundet med dine produkter/ydelser. Dette skal du overveje med alle dine produkter/ydelser for, at kunne opnå størst chance for at skabe salg. Et eksempel kan være, at du har nogle lidt komplicerede ydelser, så kan du med fordel optage en video, således at du nemmere kan tale omkring din ydelser, så det kognitivt er nemmere at forstå.

En video behøver ikke være en større videoproduktion, men optagelse med din smartphone kan være rigtigt, men husk det vigtigste er god lyd!

Hvis du ikke har mulighed for at optage en video, skal siderne designes, så det giver overblik og forståelse for den besøgende. Hertil kan illustrationer og billeder være en rigtig god idé.

 

 

 

Skabelon hjemmeside eller design fra bunden?

Overordnet findes der to typer hjemmesider, en skabelon-løsning, hvor kan køber en billig skabelon på nettet og justere den til i forhold til dine ønsker, eller man kan designe hjemmesiden fra bunden. Det kan som kunde være svært at kende forskellen på disse to løsninger, så jeg vil her forklare den.

skabelon hjemmeside eller fra bunden 

 

Hvad koster en skabelon hjemmeside?

Flere webbureauer kalder en skabelon hjemmeside for unikt hjemmeside design, hvilket i princippet er korrekt. Dog handler det om, at man køber en billig skabelon og justerer den med farver, logo og ændrer nogle småting i skabelonen, så du som kunde bliver tilfreds. En skabelon hjemmeside er i dag heldigvis responsive, hvilket betyder at den tilpasser sig forskellige enheder, såsom tablet og smartphone. Dermed har programmøren der har udviklet skabelonen, gjort sig nogle tanker, så indholdet automatisk bliver vist pænt på andre enheder. Dog kan man godt være uheldig, at købe nogle skabelonen der ikke helt er gennemtænkte på det responsive, så man er nødsaget til at foretage ændringer. Dette kan blive dyrere for dig som kunde, da det kræver yderligere udviklingstimer.

Der findes rigtig mange flotte skabeloner, som man bl.a. kan downloade på Themeforest.net til forskellige CMS (Content Management System), som er det administrationssystem der håndtere din hjemmeside. Her skal man passe på med ikke, at forelske sig for meget i det visuelle, da de billeder, typisk ikke følger med hjemmesiden når man køber den. Hvis de gjorde, skal du tænke over rettighederne til billederne og er det virkelig en god idé, at bruge billeder som 1000 vis andre hjemmeside også bruger? De afspejler helt sikkert ikke din virksomhed og de signaler du bør sende. Desuden er mange af dem amerikanske stockphotos, som nemt bliver opfattet som useriøse herhjemme i Danmark.

 

Fordele med en skabelon hjemmeside

• Som standard responsivt, så den tilpasser sig enheder såsom smartphones og tablets
• Billigere løsning, da skabelonen allerede er programmeret og har et design, der bare skal justeres
• Du kan vælge en foruddesignet hjemmeside.

 

 

 

Ulemper ved en skabelon hjemmeside

• Er typisk fyldt med diverse ekstra kodning, der sløver hjemmesidens indlæsningshastighed
• Man forelsker sig i skabelonens flotte funktioner og design
• Designet er ikke altid hensigtsmæssigt, når man ønsker specielle funktioner og ændringer til designet
• Begrænsninger

 

Prisen for en skabelon-løsning koster typisk 10-20.000 kr. ex. moms. 

 

 

Hvad koster en hjemmeside fra bunden?

Når man designer en hjemmeside fra bunden designes alle siderne på computer-versionen (desktop), tablet og smartphone. Det tager en del tid, men tiden er godt givet ud, hvis man er ambitiøs med sin hjemmeside. For i processen med arbejdet med formålet med hjemmesiden, kan man skabe den mest optimale hjemmeside, der sikrer at besøgende for svar på deres problemer/udfordringer og dermed tager kontakt til dig, som jeg skrev om i afsnittet omkring formålet med hjemmesiden.

En af de helt klare fordele ved at designe en hjemmeside fra bunden er også, at din virksomheds designlinje nemmere kan integreres i hjemmesidens design, så der skabes en rød tråd.

Har du brug for nogle mere avancerede funktioner på din hjemmeside, så er det en klar fordel at kunne bygge det fra bunden i og med du helt sikkert har nogle specifikke ønsker til disse funktioner. Dermed kan man nemmere justere til og designe det, så det matcher helt perfekt.

Processen er typisk, at man begynder med at designe computer-versionen, så tablet-version og tilsidst smartphone-versionen. Google er nu begyndt at indeksere smartphone-versionerne først, så det er vigtigt, at man ikke undlader noget på smartphone fordi man mener der ikke lige er plads. Når man designer en smartphone-version af en hjemmeside, så skal man have tilpasset en masse elementer og indhold, det kan oftest være en udfordringer, men når man har frie hænder og ikke er begrænset af en skabelon kan man lave nogle snedige brugerinterfaces, så det er nemmere at navigere. Det kan fx. være en kontaktformular, der på desktop-versionen er placeret i højre side, men på smartphone kan man lave den “fixed” (fast placeret) i bunden af skærmen, så den altid følger med og man nemt kan kontakte virksomheden.

Når hjemmesiden skal programmeres, så bliver det kun anvendt den nødvendige kode, det betyder at hjemmesiden indlæses langt hurtigere end en skabelon, der er fyldt med diverse ekstra JavaScripts, CCS og andet “snask”, som ikke er nødvendigt. Årsagen til at man ønsker en hurtig hjemmeside er søgemaskinerne, herunder primært Google. Google “formål” er at skabe gode søgeresultater for deres bruger og her er et af parametrene indlæsningshastighed. Du kender det sikkert selv, at hvis en hjemmeside er langsom at indlæse, så vælger du bare den næste i din Googlesøgning. Med en hurtig indlæsningshastighed bliver du belønnet af Google, så du dermed opnår bedre søgeresultater.

 

Fordele med en hjemmeside fra bunden

• Kreativ frihed til at designe en hjemmeside fra bunden, dermed ingen begrænsninger
• Mulighed for at designe hjemmesiden præcist til en virksomheds visuelle identitet
• Hurtigere indlæsningshastigheder = bedre søgeresultater i søgemaskinerne

 

Ulemper med en hjemmeside fra bunden

• Større investering end en skabelonhjemmeside

 

Prisen for en hjemmeside fra bunden koster typisk 40-60.000 kr. ex. moms.

 

 

 

Hvorfor koster hjemmesider over 100.000 kr?

Du har sikkert hørt om at hjemmesider kan koster over 100.000 kr? Måske flere millioner? Årsagen kan være mange, men typisk handler det om nogle avancerede funktioner der skal implementeres. Fx. integration med NEM-ID eller kunne snakke sammen med andre hjemmesider/systemer. Derudover kan der også ligge en større analyse til grunds inden hjemmesiden bliver designet og bygget. Der findes også nogle webbureauer der bare generelt er rigtig dyre og tager sig overbetaling for projektet.

 

 

Søgemaskineoptimering (SEO) kræver arbejde

Når du skal have en ny hjemmeside, er det vigtigt, at hjemmesiden bliver SEO-optimeret, så du har de bedste forudsætninger for, at skabe organisk trafik til din hjemmeside. SEO kræver arbejde og kan desværre ikke “bare” installeres på din hjemmeside. Det skal skabes et godt fundament på din hjemmeside for, at du kan opnå gode resultater. Det handler blandt andet omkring den tekniske del, der skal være i orden, derudover skal der analyseres og skrives nogle gode SEO-tekster samt laves linkbuilding.

 

 

Anvend en professionel fotograf

Hvis din hjemmeside skal fremstå troværdig og professionel, kræver det nogle billeder fra en god fotograf. At hente nogle stock-billeder på diverse hjemmesider er desværre ikke altid den mest optimale løsning. Dels kan vi nemt fornemme, at det ikke er troværdige billeder, hvilket allerede der skaber en useriøsitet og dermed forsvinder de besøgende fra din hjemmeside. En dygtig fotograf kan også fange det øjeblik i et billede, som skaber en fantastisk stemning og matcher lige præcis på den side man er inde på. Vi samarbejder med forskellige fotografer alt afhængig af opgavens type. Det kan være portrætfotograf, produktfotograf eller en allround-fotograf til forskellige stemningsbilleder. Vores grafiker samarbejder med fotografen, så design og motiv går hånd i hånd.

 

Tekstforfatning gør en forskel

Hvis du skal have gode placeringer i Google, så kræver det nogle gode tekster. Ikke bare salgstekster, som i “gamle” dage virkede, men SEO-salgstekster, der skaber gode placeringer og sælger dine produkter eller ydelser. Teksterne skal selvfølgelig også matcher virksomhedens udtryk og stil.

 

Husk sikkerheden på din hjemmeside!

En hjemmeside idag kræver, at den bliver holdt opdateret. Det er ligesom din Windows eller Mac computer, der løbende skal have sikkerhedsopdateringer, således skal din hjemmeside også. Dermed skal du også sikre dig, at når du køber en ny hjemmeside, at du enten selv bliver undervist i hvordan du holder den opdateret eller du vælger at få dit webbureau til det.

Del denne artikel

Rune

Denne artikel er skrevet af: Rune

Indtast dit navn

Forkert e-mail adresse

Indtast besked

Andre læser også: