Søger du en freelance grafiker? Dette skal du være opmærksom på!

Rune
Denne artikel er skrevet 03/07/2018 af
Rune

Er du på jagt efter en freelance grafiker, som skal hjælpe dig med diverse grafiske opgaver? Så er det vigtigt, at du vælger den helt korrekte til opgaverne.

Jeg har lavet en liste over, hvad du skal være opmærksom på.

 

1) Referencer

Når du skal finde en freelance grafiker, er det en god idé at kigge på grafikerens referencer. Hvis der ikke er nogle reference på hjemmesiden, så kontakt vedkommende og få dem udleveret. Udfra disse referencer, kan du bedre danne dig et visuelt indtryk af, om du kan lide stilen som grafikeren har.

 

freelance grafiker referencer

 

2) Udtalelser

Findes der udtalelser på hjemmesiden? Så kig dem igennem og eventuelt tag kontakt til de virksomheder der benytter vedkommende som freelance grafiker. Hør hvad deres oplevelse er bl.a. i forhold til om opgaverne bliver leveret til aftalte deadline.

 

3) Leveringstid

Har du prøvet, at en freelance grafiker ikke leverer opgaverne til tiden? Det er altid sjovt, da det er vigtigt for dig, at de bliver leveret til aftalte tidspunkt. Derfor er det en god idé at kontakte nogle af de virksomheder, der benytter grafikeren angående leveringstider.

 

4) Ferie

Husk altid at koordinere med din kommende freelance grafiker i forhold til ferie. Han eller hun skal typisk holde ferie, og det er ikke altid lige der hvor du også holder ferie, så aftal hvornår opgaverne kan blive leveret.

 

freelance grafikere holder jo også ferie

 

5) Pris på opgaverne

Det økonomiske er også utrolig vigtigt, så aftal altid på forhånd prisen på de opgaver du skal have løst. Når du kender omfanget, behøver du ikke altid fremover spørge efter tilbud på de grafiske opgaver, så kender du dem på forhånd.

 

6) Der skal være kemi

Ligesom i en hold, så er det vigtigt, at du kan mærke en kemi med den freelance grafiker du vælger. Der skal selvfølgelig være en forståelse i forhold til hvordan opgaverne ønskes løst, og en forståelse for virksomhedens nuværende visuelle identitet, som grafikeren skal overholde for, at opretholde den røde tråd.

Men kemien er dog det vigtigste!

Du vælger heller ikke en ny kæreste, hvis der ikke er en god kemi, og det samme gør sig gældende, når du skal være en ny leverandør til grafiske opgaver eller bare leverandør i det hele taget.

 

Jeg har igennem årene fået kunder, som har benyttet andre freelance grafikere, som desværre har haft nogle uheldige oplevelser, derfor skriver jeg dette indlæg, så andre kan klædes bedre på til, at kunne være den korrekte leverandør.

Del denne artikel

Rune

Denne artikel er skrevet af: Rune

Indtast dit navn

Forkert e-mail adresse

Indtast besked

Andre læser også: